IncidentenNieuwsOnderwerpVeiligheid

Air France A380 wijkt uit na motorproblemen – Video

Een A380 van Air France verloor boven Groenland het voorste deel van de motor, waardoor het vliegtuig moest uitwijken naar Canada. Het landde veilig op Goose Bay Airport.

Schade
In een verklaring zegt Air France dat het vliegtuig serieuze schade had aan één van de vier motoren. Vlucht AF066 landde om 15:42 in Canada. “De piloten en cabinemedewerkers hebben het incident perfect aangepakt”, aldus de maatschappij.

Bestemming
Op de Canadese luchthaven zette de maatschappij een B777-300 en een B737 in om de 497 passagiers alsnog op hun bestemming te krijgen.

Motor
Het toestel gebruikt GP7000 turbofan motoren van Engine Alliance, een joint venture tussen General Electric en Pratt & Whitney.

Video

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/