LiefhebberNaast het nieuwsNieuws

Boeing 747 viert 49ste verjaardag (met zwart randje)

Dit weekend mocht de Boeing 747 negenenveertig kaarsjes uitblazen: op 30 september 1968 werd de Jumbojet gepresenteerd aan het grote publiek. Het was destijds het grootste passagiersvliegtuig ter wereld, al gaat die eer inmiddels naar de A380. De introductie van de 747 betekende een doorbraak voor de wereldwijde luchtvaart: voor het eerst werden verre vluchten voor Jan Modaal betaalbaar. Sindsdien zijn er ruim 1500 van deze toestellen geleverd. Helaas heeft de 49ste verjaardag ook een zwart randje, want Boeing heeft dit jaar gezegd geen toekomst meer te zien voor de passagiersversie. Tevens werd het voorlopig laatste passagierstoestel geleverd aan Korean Air. Bekijk hieronder beelden van de introductie op 30 september 1968:

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer
Back to top button
Close
Close