AirlinesNieuwsOnderwerpProfessional

Doek valt voor Monarch; duizenden reizigers gestrand

Zondagnacht is door financiële problemen het doek gevallen voor Monarch Airlines. Alle vluchten zijn gestaakt, met als gevolg dat 110.000 reizigers gestrand zijn in het buitenland.

De Britse Civil Aviation Authority (CAA) zet meer dan dertig chartervliegtuigen in, waaronder enkele van Qatar Airways, om de gestrande reizigers in de komende twee weken op te halen.

Middellandse Zee
Bij Monarch werkten ruim 2000 mensen. De maatschappij was gespecialiseerd in vluchten van het Verenigd Koninkrijk naar bestemmingen rond de Middellandse Zee en had een vloot van 35 narrowbody-toestellen.

De teloorgang van Monarch is het grootste faillissement van een luchtvaartmaatschappij in de Britse geschiedenis. Mede door een hogere kostenstructuur kon het bedrijf de concurrentie met easyJet en Ryanair niet langer aan.

Boeing
Het faillissement is niet alleen een domper voor de reizigers en het personeel, maar ook voor vliegtuigfabrikant Boeing. In 2014 plaatste Monarch nog een order voor dertig 737 MAX, maar die hoeven nu niet meer gebouwd te worden.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close