AirlinesNieuwsOnderwerp

Maatschappijen willen piloten van Monarch

Afgelopen maandag is de Britse luchtvaartmaatschappij Monarch failliet gegaan. De piloten van de maatschappij hoeven niet bang te zijn dat ze zonder een baan komen te zitten. Reuters meldt dat er veel vraag is naar de ervaren piloten.Groei
Brian Strutton, Secretaris-generaal van de British Airline Pilots Association, zegt al benaderd te zijn door verschillende maatschappijen zoals Thomson, Wizz Air, BA Cityflyer, Virgin Atlantic, Aer Lingus en Flybe. Strutton: “Er is groei bij veel luchtvaartmaatschappijen in het Verenigd Koninkrijk, we zullen samen met hen ervoor zorgen dat de vaardigheid en ervaring van Monarch niet verloren gaat.” Ook Minister van Transport Chris Grayling heeft met verschillende luchtvaartmaatschappijen gesproken die “het eerste klas team” in dienst willen nemen.

Virgin Atlantic
Virgin Atlantic heeft meteen een versnelde aanwervingsprocedure opgestart met ongeveer 80 vacatures. De hoop is om de helft ervan te vullen met piloten van Monarch. De maatschappij zoekt piloten die op de Airbus en Boeing 747 vloot willen vliegen. De piloten moeten minimaal 2500 vlieguren hebben waarvan er 500 op een bepaald type van Airbus of Boeing.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.