AirlinesOnderwerp

Air New Zealand gaat voor groen

Luchtvaartmaatschappij Air New Zealand, cateraar LSG Sky Chefs en het Nieuw-Zeelandse ministerie voor Primaire Industrieën slaan de handen ineen om producten aan boord van vluchten te hergebruiken. Hiermee willen ze jaarlijks 150 ton aan afval uitsparen, meldt de New Zealand Herald.

Project Green
Met het initiatief ´Project Green´ wil de Nieuw-Zeelandse luchtvaartmaatschappij, de cateraar en de overheid, snacks en gebruiksvoorwerpen die aan boord niet gebruikt worden hergebruiken. Voorheen werden alle niet gebruikte goederen weggegooid, dit willen de partners met de samenwerking tegengaan. Zo zullen 40 producten die voorheen om biologische veiligheidsredenen werden weggegooid, opnieuw geclassificeerd worden en op een andere vlucht worden gebruikt. Deze producten moeten wel ongeopend en niet in aanraking met mensen zijn geweest voordat ze hergebruikt mogen worden.

5,2 miljoen ton afval
Volgens cijfers gepresenteerd door de International Air Transport Associaton (IATA) produceert de globale luchtvaartindustrie jaarlijks 5,2 miljoen ton aan afval. Met Project Green wil de Nieuw-Zeelandse luchtvaartmaatschappij een voorbeeld zijn voor anderen. Het project, dat achttien maanden planning nodig had, heeft in de eerste maand al 13 ton aan wat voorheen als afval bestempeld werd, kunnen hergebruiken. Daarbij zitten 266,000 plastic bekertjes, 480 kilo aan suikerpakketjes en 3,5 ton aan flesjes water.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/