fbpx
AirlinesOnderwerpen

Cambodjaanse licentie voor Small Planet Airlines

Small Planet Airlines, vakantievlieger en charterspecialist uit Litouwen heeft een Cambodjaanse Air Operator’s Certificate (AOC) verkegen, meldt de luchtvaartmaatschappij.

Zuidoost-Azië
Met het nieuw verkregen certificaat mag de, in Cambodja gevestigde luchtvaartmaatschappij, vliegoperaties uitvoeren in Zuidoost-Azië. Small Planet Airlines is voor 51 procent in handen van de Cambodjaanse investeerder Aviation Invest Cambodia, Small Planet Group bezig 29 procent en de directie heeft de overige 20 procent in handen.

Met het nieuwe certificaat wordt verwacht dat de luchtvaartmaatschappij zich verder zal uitbreiden op de markt van Hong Kong, Zuid-Korea en China. De maatschappij zou jaarlijks een miljoen passagiers kunnen vervoeren. Tickets worden verkocht via lokale reisorganisaties.

Winter
Small Planet Airlines zet sinds 2012 in de winter een deel van de vloot in op vluchten in Azië, in samenwerking met andere maatschappijen. Op deze manier kan de maatschappij de vloot zo efficiënt mogelijk inzetten. Het aantal blokuren is hierdoor hoger in Azië dan in Europa. Met een eigen AOC kan het bedrijf nu zelf activiteiten gaan ontplooien in Zuidoost-Azië. Vanaf komende winter wil de maatschappij vijf vliegtuigen in Cambodja stationeren.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button