fbpx
AirlinesOnderwerpen

Lufthansa Cargo directe vlucht tussen Frankfurt en Kansai

Lufthansa Cargo zal vanaf 18 januari volgend jaar weer een directe vlucht tussen Frankfurt Airport en Kansai International Airport vliegen. Met een McDonnel Douglas MD-11 zal de Duitse luchtvaartmaatschappij de route terug in gebruik nemen. In maart 2014 vlogen ze de route voor het laatst, meldt Air Cargo Week.

Groei
Het volume van luchtvracht is afgelopen jaar met meer dan tien procent toegenomen op Kansai International Airport in vergelijking met vorig jaar. De expansie komt door de groeiende vraag naar auto-onderdelen en farmaceutische producten. Door de hervatte vlucht van Lufthansa kunnen grote goederen vervoerd worden en hiermee de vervoerstijd teruggedrongen.

Route
De vlucht zal twee keer per week gevlogen worden en op donderdag en zondag aankomen op het vliegveld in Osaka. De MD-11 zal een tussenstop in het Russische Novosibirsk maken om te tanken. Het driemotorige toestel met een spanwijdte van 52 meter kan 80 ton aan vracht vervoeren per vlucht.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button