AirlinesNieuwsOnderwerp

Repatriëring passagiers Monarch in volle gang

Na het faillissement van de Britse luchtvaartmaatschappij Monarch is een vijfde van de gestrande passagiers inmiddels terug in het Verenigd Koninkrijk, meldt de CAA (Civil Aviation Authority). De CAA spreekt van de grootste repatriëringsactie in vredestijd.Repatriëring
Maandag is de CAA begonnen om de gestrande passagiers terug te vliegen naar het Verenigd Koninkrijk, tot nu toe zijn er 119 vluchten geweest en zijn er 23.321 passagiers teruggebracht. Vandaag hoopt de CAA met 54 vluchten nog eens 11.091 reizigers terug te halen. De actie loopt nog tot zondag 15 oktober. In die tijd moeten er nog 87.431 gedupeerden terugkeren naar hun thuisland.

Website
Richard Moriarty, directeur van de consumenten en markt groep van de CAA, zegt dat alle informatie voor de gestrande reizigers die morgen terugvliegen te vinden is op de daarvoor opgerichte website monarch.caa.co.uk. Nieuwe informatie en updates over vluchten zijn daarop terug te vinden. De CAA probeert 24 uur op voorhand informatie te verschaffen voor de vluchten de dag erna. Zo kunnen reizigers op de hoogte blijven van de vertrektijden en eventuele veranderingen. De website is inmiddels al meer dan een miljoen keer bezocht.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.