NieuwsOnderwerpProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Airbus: A350-productie kan worden opgevoerd

Airbus heeft de capaciteit om het productietempo van de A350 op te voeren. Daarmee wil de vliegtuigbouwer reageren op Boeing die zich voorbereidt om de 787-productie te vergroten. Dat maakte Airbus woensdag bekend.2018
Op dit moment worden maandelijks tien A350-toestellen gebouwd. Dit aantal kan worden overtroffen volgens de fabrikant. “We hebben als doel om de A350-productie van 10 per maand tegen eind 2018 te verhogen en we hebben de industriële capaciteit om hoger te gaan,” aldus een woordvoerder van Airbus.

Boeing
Vanaf 2019 zouden mogelijk 13 vliegtuigen van de band rollen, meldde Leeham News eerder. Airbus kon geen details en termijn geven voor de opvoering van de productie. Boeing kondigde in september aan 14 vliegtuigen per maand te bouwen vanaf 2019, in plaats van de huidige 12.

Airbus heeft dit jaar 50 A350’s geleverd. Voor 2017 werd een toename van 50 procent ten opzichte van 2016 voorspeld, waarin 49 toestellen van de band rolden.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.