AirlinesNieuwsOnderwerp

België sleept Ryanair voor de rechter

Belgische vicepremier en minister van Consumentenzaken Kris Peeters sleept Ryanair voor de rechter. Bij het schrappen van vele vluchten heeft de Ierse prijsvechter de wet overtreden, meldt dagblad De Morgen.Druk
Met deze actie wil Peeters Ryanair onder druk zetten om zich te houden aan de Belgische wetgeving. Peeters hoopt op steun vanuit Europa. Volgens de minister hield Ryanair het niet zo nauw met de consumentenrechten. Hij startte een onderzoek naar de manier waarop Ryanair met consumenten omging, de resultaten waren vernietigend. De luchtvaartmaatschappij communiceerde in het Engels naar Nederlands- en Franstalige klanten, hield ze aan het lijntje en gaf amper informatie over de annuleringen.

Als de rechter van de handelsrechtbank Peeters volgt, krijgt Ryanair dwangsommen opgelegd bij volgende inbreuken. “Het is een drukmiddel. Het is niet mijn bedoeling hen dwangsommen te doen betalen. Ik wil hen vooral aanzetten de wet correct toe te passen”, aldus Peeters.

De komende dagen wil de Belgische vicepremier met de Europese Commissie en andere lidstaten in overleg over de situatie. “We moeten samen bekijken hoe we voortgaan”.

Ryanair zegt tegen Up in the Sky volledig te voldoen aan de wetgeving. “We ondernemen alle nodige stappen om de getroffen passagiers om te boeken.”

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.