IndustrieLay-out-indelingOnderwerp

Wereldwijde vraag vliegreizen in augustus gestegen

De vraag naar vliegreizen wereldwijd is in de maand augustus met zeven procent gegroeid ten opzichte van vorig jaar. De internationale brancheorganisatie IATA komt met deze cijfers tijdens het presenteren van de vervoersstatistieken.

Groei
De maand augustus is een belangrijke maand voor de luchtvaart wegens het vakantieseizoen. Dat de groei met zeven procent is gestegen komt mede doordat de vraag naar vliegvakanties in Zuid-Amerika sterk is gegroeid. Ook in Azië steeg de vraag. In Europa steeg de vraag met zeven procent en in Noord-Amerika met vijfenhalf procent, net zoals het Midden-Oosten. Uit de vervoerstatistieken bleek de gemiddelde bezettingsgraad 84,5 procent.

Alexandre de Juniac, directeur van IATA, ziet ook dat volgende jaar een goed jaar kan worden voor de luchtvaartindustrie. Het sterke zomerseizoen op het noordelijk halfrond biedt een positief zicht op komend jaar. Volgens hem zet de groei naar de vraag van vluchten ook de rest van het jaar nog door, maar misschien in een minder hoog tempo.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button