Frequente reizigerKLMNieuwsNL nieuwsOnderwerp

Abuisje: alvast een nieuw KLM-huisje

Businessclass-passagiers op vlucht KL696 van Toronto naar Amsterdam konden tot hun verrassing gisteren al KLM-huisje 98 vanaf het dienblad kiezen. Het nieuwste Delfts blauwe huisje dat KLM vandaag presenteert, ter gelegenheid van haar 98-ste verjaardag morgen.

Abuis
Een woordvoerder van KLM bevestigt desgevraagd dat de huisjes per abuis te vroeg aan boord zijn gegaan. “We hebben die fout zo snel mogelijk hersteld, maar het klopt dat er een paar huisjes doorheen zijn geglipt. Vanaf zaterdag worden de nieuwe huisjes officieel uitgereikt.”

Fokker
KLM-huisje 98 is een miniatuur replica van het huis waarin Anthony Fokker in Haarlem opgroeide. In dezelfde stad maakte Fokker zijn eerste vlucht: een rondje om de Sint-Bavokerk. De keuze voor dit huisje door KLM komt dan ook niet uit de lucht vallen, de maatschappij neemt deze maand afscheid van de laatste Fokkers in de vloot.

Traditiegetrouw
Traditiegetrouw -althans sinds 1994- ziet een nieuwe KLM-huisje het levenslicht op de verjaardag van KLM op 7 oktober. Tot dat jaar werden de miniatuurhuisjes, die passagiers op intercontinentale vluchten in de businessclass krijgen, op willekeurige data aan de collectie toegevoegd.

Synchroon
Op de 75ste verjaardag van KLM, in 1994, werden in één keer maar liefst vijftien huisjes aan de collectie toegevoegd, zodat de nummers van de huisjes en de verjaardagen van KLM voortaan synchroon zouden lopen. Het allereerst huisje kwam naar alle waarschijnlijkheid uit in 1952.

Tags

Gerelateerde artikelen

Back to top button