fbpx
AirlinesFrequente reizigersOnderwerpen

Franse luchtverkeersleiders staken volgende week weer

Komende week is er in Frankrijk een nationale staking en diverse vakbonden van luchtverkeersleiders hebben aangekondigd zich daarbij aan te sluiten. Dat meldt Eurocontrol.

Dinsdag
De staking is uitgeroepen voor dinsdag, maar zal bij de verkeersleiders langer lopen. Zoals het er nu uitziet start de staking maandag om 19:00 uur en eindigt op woensdag om 06:00 uur.

Minder capaciteit
Eurocontrol schat dat er 30 procent minder capaciteit is, onder andere op Parijs Charles de Gaulle en Orly. De precieze uitwerkingen zullen maandag in de middag bekend worden gemaakt.

Vertragingen
De Franse bonden hebben gehoor gegeven aan een nationale oproep te staken tegen de arbeidsmarkthervorming van de regering Macron. Het is niet de eerste staking tegen deze hervormingen. Op 12 september staakten de verkeersleiders ook, net als de rest van het land. Het verkeer van Schiphol ondervond uren vertraging hiervan.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button