AirlinesFrequente reizigerOnderwerp

Franse luchtverkeersleiders staken volgende week weer

Komende week is er in Frankrijk een nationale staking en diverse vakbonden van luchtverkeersleiders hebben aangekondigd zich daarbij aan te sluiten. Dat meldt Eurocontrol.Dinsdag
De staking is uitgeroepen voor dinsdag, maar zal bij de verkeersleiders langer lopen. Zoals het er nu uitziet start de staking maandag om 19:00 uur en eindigt op woensdag om 06:00 uur.

Minder capaciteit
Eurocontrol schat dat er 30 procent minder capaciteit is, onder andere op Parijs Charles de Gaulle en Orly. De precieze uitwerkingen zullen maandag in de middag bekend worden gemaakt.

Vertragingen
De Franse bonden hebben gehoor gegeven aan een nationale oproep te staken tegen de arbeidsmarkthervorming van de regering Macron. Het is niet de eerste staking tegen deze hervormingen. Op 12 september staakten de verkeersleiders ook, net als de rest van het land. Het verkeer van Schiphol ondervond uren vertraging hiervan.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.