fbpx
AirlinesFrequente reizigersOnderwerpen

KLM bindt topchefs langer aan zich

KLM verlengt de samenwerking met drie topchefs die al geruime tijd een bijdrage leveren aan maaltijden aan boord van verschillende KLM-vluchten. Topchef en Indonesische TV persoonlijkheid Farah Quinn, sterrenchef Masanori Tomikawa en sterrenchef Onno Kokmeijer van Ciel Bleu, kwamen donderdag in Hotel Okura Amsterdam bijeen voor een culinaire ontmoeting. Vanaf 29 oktober zal Kokmeijer ook de voorgerechten verzorgen in de Europese businessclass van KLM, op de langere Europese vluchten.

Europees
In oktober 2015 had Onno Kokmeijer, Executive Chef en Manager van tweesterrenrestaurant Ciel Bleu, samen met zijn Chef de Cuisine Arjan Speelman, de primeur om als eerste chef de maaltijden voor de lunches en het diner te verzorgen aan boord van de businessclass op de langere vluchten binnen Europa van KLM. Zij zullen ook de voorgerechten op deze vluchten verzorgen. Vanaf eind oktober worden deze wekelijks wisselende gerechten in combinatie met de lunches en diners aan de EBC-passagiers geserveerd.

Japan
Quinn is de eerste Indonesische ambassadeur met wie KLM samenwerkt. Op de routes Jakarta – Kuala Lumpur en Singapore – Denpasar serveert KLM zowel in de World Business Class als in Economy Class exclusieve maaltijden van de topchef. De samenwerking tussen KLM en chef Masanori Tomikawa, met zijn Michelinsterrenrestaurants in Hotel Okura Amsterdam, gaat terug tot 2010. Tomikawa is in samenwerking met KLM verantwoordelijk voor de maaltijden aan boord van vluchten van en naar Japan. De Japanse gerechten in zowel de KLM World Businessclass als de Economy Class zijn door Tomikawa geïnspireerd. Uniek aan deze samenwerking is dat niet alleen de Japanse gerechten vanaf KLM thuisbasis Schiphol door de chef ontwikkeld zijn, maar ook de Japanse gerechten aan boord van de vluchten vanuit Japan naar Amsterdam.

Bestel nu dit unieke schaalmodel van de KLM 747!

Nieuw in de webshop van Up: een schaalmodel van de KLM B747-400 inclusief LED-verlichting. Het model is bijna 50cm lang, schaal 1:150. Bestel nu extra voordelig bij Up in the Sky: slechts €99,95 inclusief gratis verzending.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button