fbpx
AirlinesIncidentenOnderwerpen

Motoronderdelen Air France A380 in Groenland gezien

Franse onderzoekers hebben op Groenland motoronderdelen gevonden afkomstig van de Air France A380 die afgelopen weekend onderweg was van Parijs naar Los Angeles. Dit meldt de Washington Post. Het toestel week uit naar Goose Bay in Canada nadat het een groot deel van een van de motoren was verloren.

Knal
Inzittenden van de vlucht (AF66) hoorden een harde knal. Ooggetuigen filmden de defecte motor. Het vliegtuig kon uiteindelijk veilig landen op de luchthaven van Goose Bay, in Newfoundland. Alle 520 mensen aan boord, van wie 496 passagiers, bleven ongedeerd.

Helikopter
Het onderzoeksteam maakte donderdag in een verklaring bekend dat de Flight Data Recorder is gebruikt om het zoekgebied te bepalen. Het gebied waarin de onderdelen zijn verloren is grotendeels bedekt met ijs. Vanuit een helikopter werden de onderdelen waargenomen. Het team werkt samen met de Deense collega’s om de onderdelen te verzamelen.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button