AirlinesIncidentenOnderwerp

Motoronderdelen Air France A380 in Groenland gezien

Franse onderzoekers hebben op Groenland motoronderdelen gevonden afkomstig van de Air France A380 die afgelopen weekend onderweg was van Parijs naar Los Angeles. Dit meldt de Washington Post. Het toestel week uit naar Goose Bay in Canada nadat het een groot deel van een van de motoren was verloren.

Knal
Inzittenden van de vlucht (AF66) hoorden een harde knal. Ooggetuigen filmden de defecte motor. Het vliegtuig kon uiteindelijk veilig landen op de luchthaven van Goose Bay, in Newfoundland. Alle 520 mensen aan boord, van wie 496 passagiers, bleven ongedeerd.

Helikopter
Het onderzoeksteam maakte donderdag in een verklaring bekend dat de Flight Data Recorder is gebruikt om het zoekgebied te bepalen. Het gebied waarin de onderdelen zijn verloren is grotendeels bedekt met ijs. Vanuit een helikopter werden de onderdelen waargenomen. Het team werkt samen met de Deense collega’s om de onderdelen te verzamelen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close