fbpx
NL NieuwsOnderwerpen

TUI Nederland: Spanje blijft favoriete vakantiebestemming

Reisorganisatie TUI Nederland heeft de favoriete vakantiebestemmingen voor de herfstvakantie gedeeld. Vijftien procent meer Nederlanders gaan met het vliegtuig naar locaties binnen Europa ten opzichte van vorig jaar.

Europa
De top drie van favoriete vakantiebestemmingen tijdens de herfstvakantie zijn gebieden waar de zon nog schijnt. Spanje is daarbij de favoriet, met name de Canarische Eilanden. Op de tweede plek volgt Griekenland waar vooral Kreta, Kos en Rhodos veel bezoekers trekt. Het eiland Kos stijgt het meest in populariteit ten opzicht van vorig jaar. Op de derde plek staat Turkije, na een paar jaar minder in trek te zijn geweest maakt het land weer een opmars. Net buiten de top drie valt Egypte, maar heeft een flinke groei doorgemaakt ten opzichte van de vorige herfstvakantie.

Buiten Europa
De meest bezochte vakantiebestemmingen buiten Europa zijn, in volgorde van populariteit, Curaçao, de Kaapverdische Eilanden en de Verenigde Staten. De populairste bestemming in de VS is Florida. De Kaapverdische Eilanden hebben de grootste stijging van bezoekers. Ook de stedenreizen binnen Europa blijven in trek bij de vakantiegangers. Barcelona, Londen en Rome zijn de meest bezochte bestemmingen. Door de onrust in Catalonië is er een kleine dip in de nieuwe boekingen naar Barcelona.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button