AirlinesNieuwsOnderwerp

Wizz Air verdubbelt capaciteit in Georgië

Vanuit het vliegveld Kutaisi zal de Hongaarse luchtvaartmaatschappij vier nieuwe routes vliegen. Vanaf mei 2018 zal er ook een tweede Airbus A320 van Wizz Air op het vliegveld worden toegevoegd, aldus de luchtvaartmaatschappij.

Nieuwe routes
Wizz Air zal vanaf Kutaisi Airport vier nieuwe routes gaan vliegen. De nieuwe vluchten gaan naar Praag, Barcelona, Parijs Beauvais en Rome Fiumicino. De veelgebruikte routes tussen Kutaisi en Berlijn Schönefeld en Dortmund krijgen twaalf nieuwe vluchten erbij tot en met de zomer van 2018.

Sinds 2012 is Wizz Air constant bezig de capaciteit van Georgië uit te breiden. Vanaf september 2016 tot nu is het aantal passagiers wat van Kutaisi Airport met Wizz Air heeft gevlogen verdriedubbeld.

Wizz Air
Wizz Air is in 2003 opgericht door de Hongaarse luchtvaartmaatschappij Malev. Op 23 juni 2004 werd de eerste commerciële vlucht gevlogen vanuit Boedapest. De enige Nederlandse bestemming was toentertijd Schiphol, maar de maatschappij verruilde die locatie voor Eindhoven Airport op 16 september 2006. Vanaf 2012 vliegt Wizz Air ook op Groningen Airport Eelde en Maastricht Aachen Airport. In België vliegt de maatschappij vanaf luchthaven Charleroi.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close