fbpx
Frequente reizigersKLMNL NieuwsOnderwerpen

KLM viert verjaardag met eerbetoon aan Fokker – Video

KLM viert vandaag haar 98e verjaardag vandaag met de officiële lancering van het Delfts blauwe huisje nummer 98. Het hebbedingetje is een eerbetoon aan Fokker, een miniatuur replica van de woning waar Anthony Fokker in Haarlem opgroeide.

Vaarwel
De feestelijke onthulling van het huisje was dan ook in Haarlem, in de Sint-Bavokerk. Ook die locatie was niet toevallig gekozen; Fokker maakte zijn eerste vlucht rond die kerk. “Na 97 jaar samenwerking zeggen we dit jaar vaarwel tegen Fokker,” zei KLM-topman Pieter Elbers. “Het einde van een tijdperk, maar zeker niet van het KLM-tijdperk.”

Spektakel
Per abuis was het nieuwe huisje op een aantal vluchten al voor de verjaardag van KLM aan boord gegaan en uitgedeeld. “De onthulling van het huisje vertoont gelijkenis met de miljoenennota,” speelde Elbers daar handig op in. “Die lekt ook altijd voortijdig uit.” Dat het huisje al in circulatie was, deerde de genodigden niet. Want het spektakel was er niet minder om.

100 jaar
Het Fokkerhuisje kwam op sierlijke wijze onder een tros ballonnen door de kerk naar Elbers toegevlogen. Die het eerste officiële exemplaar aan de burgemeester van Haarlem overhandigde. Onder de genodigden werd er ook al lustig op los gespeculeerd welke panden de eer te beurt zullen vallen voor KLM’s verjaardag volgend jaar en nog meer, het jaar daarna. Als KLM 100 jaar wordt.

Video

Bestel nu het boek Love is in the Air!

Hoe een vlucht mensen met elkaar verbindt, geschreven door Renske Dragt.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button