fbpx
Naast het nieuws

Orkaan Nate aan land in de VS; veel vluchten gecanceld

Orkaan Nate heeft in de nacht van zaterdag op zondag het Amerikaanse vasteland bereikt. Bij de monding van de Mississippi-rivier kwam Nate aan land. Veel vluchten zijn geannuleerd.

Alabama
Vooral het vliegverkeer aan de kust van Alabama is zondagmiddag (Nederlandse tijd) ontregeld. Pensacola International Airport in Alabama is sinds zaterdagmiddag 18 uur (lokale tijd) gesloten vanwege Nate. De verwachting is dat de normale gang van zaken maandag weer opgepakt kan worden. Luchthavens in Louisiana en Mississippi zijn nog wel open en draaien zo goed als normaal, zo blijkt uit data van Flightradar24.com.

Storm
De orkaan is inmiddels afgezwakt tot een eerste categorie storm met windsnelheden tot 140 kilometer per uur. Waarschijnlijk trekt Nate langs de oostkant van New Orleans, waardoor de stad niet de volle laag krijgt. Wel zijn er uit voorzorg veel mensen geƫvacueerd. In Midden-Amerika heeft Nate, toen nog een tropische storm, zeker 22 levens geƫist.

Kaart
Op onderstaande geanimeerde kaart is te zien hoe de orkaan aan land komt tijdens de nacht van zaterdag op zondag en hoe deze zich verder ontwikkeld.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button