Overig nieuws

Orkaan Nate aan land in de VS; veel vluchten gecanceld

Orkaan Nate heeft in de nacht van zaterdag op zondag het Amerikaanse vasteland bereikt. Bij de monding van de Mississippi-rivier kwam Nate aan land. Veel vluchten zijn geannuleerd.

Alabama
Vooral het vliegverkeer aan de kust van Alabama is zondagmiddag (Nederlandse tijd) ontregeld. Pensacola International Airport in Alabama is sinds zaterdagmiddag 18 uur (lokale tijd) gesloten vanwege Nate. De verwachting is dat de normale gang van zaken maandag weer opgepakt kan worden. Luchthavens in Louisiana en Mississippi zijn nog wel open en draaien zo goed als normaal, zo blijkt uit data van Flightradar24.com.

Storm
De orkaan is inmiddels afgezwakt tot een eerste categorie storm met windsnelheden tot 140 kilometer per uur. Waarschijnlijk trekt Nate langs de oostkant van New Orleans, waardoor de stad niet de volle laag krijgt. Wel zijn er uit voorzorg veel mensen geëvacueerd. In Midden-Amerika heeft Nate, toen nog een tropische storm, zeker 22 levens geëist.

Kaart
Op onderstaande geanimeerde kaart is te zien hoe de orkaan aan land komt tijdens de nacht van zaterdag op zondag en hoe deze zich verder ontwikkeld.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button