fbpx
NieuwsOnderwerpenProfessionalVeiligheid

Thailand mogelijk van ‘rode vlag’ ICAO af

De International Civil Aviation Organization (ICAO) heeft de rode vlag-status van Thailand van de website gehaald. Dat schrijft de Bangkok Post.

Bevestiging
Chula Sukmanop, directeur van de Civil Aviation Authority van Thailand, zegt dat hij op de hoogte is van de verandering op de website van ICAO, maar dat het nog wel bevestigd moet worden door de Verenigde Naties.

Rode vlag
Thailand kreeg in 2015 de status omdat er veiligheidszorgen waren. Japan accepteerde na dit nieuws geen Thaise vluchten meer. Niet alleen ICAO sprak zijn zorgen uit over de veiligheid van de Thaise luchtvaart, ook de Federal Aviation Administration (FAA) vond dat Thailand de veiligheid op orde moest krijgen. In 2016 vroeg het Aziatische land hulp aan de Britten om de punten te verbeteren.

Voorspoed
Als de wijziging wordt bevestigd door de VN, dan kunnen Thaise maatschappijen nieuwe bestemmingen toevoegen, bijvoorbeeld in Japan en Zuid-Korea. Ook zullen buitenlandse maatschappijen gewilliger zijn om tussenstops te maken in Thailand en hun services daar uit te breiden.

Bestel nu het boek Love is in the Air!

Hoe een vlucht mensen met elkaar verbindt, geschreven door Renske Dragt.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button