AirlinesOnderwerp

Airberlin staakt alle vluchten binnen drie weken

Uiterlijk op zaterdag 28 oktober staakt Airberlin haar laatste (lijn)vluchten. Dit schrijft topman Thomas Winkelmann in een brief aan werknemers, zo melden persbureau’s AFP en Reuters.

Na die datum worden de vliegtuigen van de Duitse maatschappij verhuurd (inclusief personeel) aan de partij die het bedrijf koopt. Momenteel zijn Lufthansa en easyJet nog in de race voor een gedeeltelijke overname.

De vliegtuigen en het personeel kunnen niet direct overgenomen worden door de winnende overnamepartij, want een deal heeft de goedkeuring nodig van de mededingingsautoriteiten. Dat kan tot wel enkele maanden duren.

Failliet
Airberlin ging in augustus failliet nadat grootaandeelhouder Etihad weigerde nog meer geld in het verlieslijdende bedrijf te steken. In september werden de meeste intercontinentale vluchten al beëindigd.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button