LiefhebberNaast het nieuws

Terugkijken: eerste KLM Boeing 747 komt aan op Schiphol

Over drie jaar gaan de laatste 747-passagierstoestellen van KLM met pensioen en dat is een mooie gelegenheid om eens terug te blikken op hoe het allemaal begon. In de winter van 1971 ontving KLM haar allereerste Jumbojet: de Mississippi met registratie PH-BUA. Dit was tevens de eerst geleverde 747-200, een verbeterde versie van het oorspronkelijke model, en de allereerste widebody voor KLM. De Mississippi bood plaats aan 353 passagiers en beschikte over een bar in de bult. New York werd de eerste commerciële bestemming van het toestel. Bekijk hieronder de beelden van de aankomst op Schiphol:

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.