LiefhebberNaast het nieuws

Defensie maakt documentaire over 100 jaar MLD | Video

Ter ere van het 100-jarig bestaan van de Marineluchtvaartdienst (MLD), heeft het mediacentrum van Defensie een documentaire gemaakt. De video kwam tot stand in samenwerking met de Stichting Vrienden van de Traditiekamer MLD, die ook een deel van het historische beeldmateriaal aanleverde.

Een aantal actieve en oud-MLD’ers vertellen in de documentaire over hun ervaringen bij de MLD. Ook komt commandeur b.d. Anne van Dijk, voorzitter van de Stichting, aan het woord. Als laatste vlagofficier van de Marineluchtvaartdienst vertelt hij in vogelvlucht over de historie van de MLD.

Operaties
In de documentaire wordt met persoonlijke verhalen van (oud-)MLD’ers stil gestaan bij de operationele inzetten uit de geschiedenis van de Marineluchtvaartdienst. Er wordt aandacht besteed aan de periode in Nederlands-Indië, maar bijvoorbeeld ook aan de meer recente operaties boven Joegoslavië.  Ook worden spectaculaire beelden getoond van reddingsacties boven zee. De documentaire wordt alleen via digitale media verspreid. Daarnaast heeft iedereen de documentaire gekregen die bij de reünie van 100 jaar MLD aanwezig was.

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=cQv-3PLUj54″ width=”640″ height=”380″]laatste vlucht[/su_youtube]

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Leonard van den Broek

Redacteur / fotograaf. Leonard groeide op in Eindhoven, waar zijn interesse voor de luchtvaart werd gewekt door het vliegverkeer rond 'Welschap'. De afgelopen jaren bezocht Leonard talloze vliegbases in binnen- en buitenland.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close