fbpx
AirlinesKLMNieuwsNL NieuwsOnderwerpen

KLM staat garant voor piloten in opleiding

KLM gaat, in samenwerking met ABN AMRO bank, garant staan voor de leningen van studenten die de luchtvaartopleiding van KLM gaan volgen, zo meldt de luchtvaartmaatschappij.

Lening
De opleiding tot piloot kost ongeveer honderdduizend euro, dit kunnen de meeste studenten enkel met een lening van een bank bekostigen. Sinds september 2016 was dat niet meer mogelijk. Na gesprekken tussen KLM, de KLM Flight Academy en ABN zijn de partijen overeen gekomen om toch weer een lening mogelijk te maken voor de pilotenopleiding. In de nieuwe constructie zal een garantiefonds van KLM de studieschuld van de student aflossen als ze binnen vijf jaar geen baan vinden bij KLM.

Opleiding
Bart de Vries, KLM Executive Vice President Flight Operations: “We zijn erg blij met deze nieuwe constructie. KLM Flight Academy is een hoogwaardige opleidingspartner voor onze aankomende vliegers. Op deze manier zorgen we ervoor dat de drempel om een opleiding tot vlieger te gaan volgen lager wordt. En dat is een investering in de toekomst op velerlei fronten.”

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĂ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button