Naast het nieuwsOpmerkelijk

Poedel op landingsbaan Tokio-Haneda zorgt voor vertraging

Op het vliegveld Tokio-Haneda zorgde een poedel afgelopen maandag voor onrust. Het beestje ontsnapte uit zijn kooi en zorgde zo voor vertraging voor veertien vluchten, zo meldt het vliegveld.Ontsnapt
De poedel ontsnapte uit zijn kooi toen medewerkers van de luchthaven het vliegtuig van Japan Airlines aan het laden waren. Het beestje rende over de landingsbaan naar een weide. De eigenaar van de hond werd uit het vliegtuig gehaald en samen met grondpersoneel kon 40 minuten later de hond terug in de kooi worden gezet. Landingsbaan A van de luchthaven werd hiervoor zes minuten gesloten. Drie vluchten moesten hierdoor later landen en veertien vluchten liepen bij vertrek vertraging op.

Honden
Niet alleen in Tokio zorgde een hond voor problemen, ook de luchthaven in het Boliviaanse Oruro heeft last van viervoeters. Een nabijgelegen vuilnisbelt trekt veel straathonden en vogels aan die voor problemen en gevaarlijke situaties op het vliegveld zorgen. Het is niet alleen kommer en kwel met honden op vliegvelden, in Amerika gebruiken ze in meer dan 30 luchthavens honden om onrustige of angstige reizigers kalm te krijgen.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.