Naast het nieuwsNL nieuwsOnderwerp

Politie Oost-Nederland zet drones in

Vanaf vandaag zal de politie in Oost-Nederland, vanuit Apeldoorn, drones inzetten bij Forensische opsporing en Verkeersongevallen Analyse, zo laat de politie weten via hun website.Opleiding
Sinds kort zijn vijf medewerkers van de Landelijke Eenheid gecertificeerd vlieger en mogen zij met drones werken bij opsporingen en onderzoeken naar verkeersongevallen. Vanaf februari 2018 zullen in totaal 12 agenten in het oosten van het land inzetbaar zijn om opnames te maken. De opleiding duurt een half jaar en is zeer intensief. De opleiding vindt plaats op plekken die “onder controle” zijn, zo kunnen de agenten in allerlei omstandigheden trainen om het toestel goed te besturen. Omdat de politie bedrijfsmatig met drones vliegt en ook nog eens op plekken die normaal gesproken verboden terrein zijn, bijvoorbeeld tussen gebouwen, moet aan strenge eisen worden voldaan. Het vliegen van drones heeft dan ook zijn beperkingen. De agenten mogen enkel met het toestel vliegen als zij fysiek het toestel kunnen zien, mag er alleen worden gevlogen bij daglicht en kan harde wind ervoor zorgen dat de drones niet gebruikt worden.

Een jaar
“Drones helpen de politie bijvoorbeeld om sneller een reconstructie bij een verkeersongeval te maken, waardoor eerder kan worden opgeruimd en de weg weer kan worden vrijgegeven”, zegt landelijk projectleider Casper Steenstra-Praamsma. De inzet van de drones in Oost-Nederland duurt in eerste instantie één jaar waarna de periode geëvalueerd wordt. Het is de bedoeling dat daarna andere regio’s in Nederland volgen.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.