fbpx
MilitairNaast het nieuwsNieuws

USAF stuurt opnieuw F-22 Raptors naar Europa

Eerder deze week zijn Amerikaanse F-22A Raptor gevechtsvliegtuigen naar RAF Lakenheath (Groot-Brittannië) gekomen voor een tijdelijk ‘deployment’. De zes Raptors zijn van het 27e en 94e Fighter Squadron en afkomstig van de vliegbasis Langley (Virginia). Dit maakte de Amerikaanse luchtmacht bekend.

Gedurende een aantal weken zullen de toestellen in Europa gaan oefenen met andere Amerikaanse en NAVO-vliegtuigen. Zo zullen ze onder meer deelnemen aan een oefening met Britse Typhoons van RAF Coningsby.

Vliegshow
De eerste en tot nu toe enige keer dat de USAF een groot aantal Raptors naar Europa stuurde, was in april 2016. Toen kwamen er twaalf F-22’s gedurende een maand naar RAF Lakenheath. Op het Britse vliegveld staan verder drie USAF F-15 squadrons gestationeerd. Afgelopen zomer kwamen er wel twee Raptors naar Groot-Brittannië vanwege een vliegshow op RAF Fairford, ter gelegenheid van het 70-jarig bestaan van de USAF.

Europa
Het opnieuw naar Europa sturen van F-22’s voor een “Flying Training Deployment” vindt plaats in het kader van Operatie Atlantic Resolve. Dit is de naam die Amerika heeft gegeven aan alle militaire operaties in Europa sinds de Russische inname van de Krim.

Bestel nu deze afscheidskalender van de KLM 747!

Nieuw in de webshop van Up: een afscheidskalender van de KLM Boeing 747. Exclusief verkrijgbaar bij Up in the Sky voor €17,95 inclusief gratis verzending. Voor €4 extra krijg je er een retro sleutelhanger bij!

Leonard van den Broek

Redacteur / fotograaf. Leonard groeide op in Eindhoven, waar zijn interesse voor de luchtvaart werd gewekt door het vliegverkeer rond 'Welschap'. De afgelopen jaren bezocht Leonard talloze vliegbases in binnen- en buitenland.

Gerelateerde artikelen

Back to top button