AirlinesNieuwsOnderwerp

Aircalin bestelt vier toestellen Airbus

De Franse luchtvaartmaatschappij in Nieuw-Caledonië heeft een bestelling geplaatst voor twee Airbus A320neo’s en twee Airbus A330-900neo’s widebody toestellen, zo meldt atwonline.Airbus
De twee Airbus A320neo’s, die ruimte bieden aan 168 passagiers en worden aangedreven door Pratt & Whitney motoren, worden gebruikt voor regionale routes naar Australië, Nieuw-Zeeland en de Pacifische Eilanden. De twee Airbus A330-900neo’s bieden ruimte aan 26 stoelen in business class, 21 stoelen in premium class en nog eens 244 stoelen in economy class. Het toestel dat aangedreven wordt door Rolls-Royce Trent 7000 motoren wordt ingezet op vluchten naar Japan.

Modernisering
De Franse luchtvaartmaatschappij Aircalin, gevestigd in Nouméa, heeft de bestelling van de vier nieuwe toestellen met een reden geplaatst. CEO Didier Tappero: “investeren in onze nieuwe vloot van moderne en efficiënte vliegtuigen helpt ons onze impact op het milieu te reduceren dankzij de lagere brandstofverbruik. We hopen met deze toestellen het toerisme in Nieuw-Caledonië te ontwikkelen en ons sterker te maken in Oceanië.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.