AirlinesNieuwsOnderwerp

Emirates staat open voor samenwerking met rivaal Etihad

Sir Tim Clark, de president van Emirates Airlines zei woensdag open te staan voor een samenwerking met concurrent Etihad, zo meldt Reuters. Etihad kon nog niet meteen reageren op een eventuele samenwerking.Concurrenten
Zowel Emirates als Etihad zijn beide gevestigd in de Verenigde Arabische Emiraten. Emirates heeft zijn basis in Dubai en Etihad in Abu Dabi. Beide maatschappijen zijn voornamelijk bezig hun eigen netwerk en maatschappij uit te bouwen dan samen te werken.

Tim Clark
De president van Emirates, sir Tim Clark, zegt het volgende over de samenwerking: “ik denk dat er een meerwaarde ligt als we gaan samenwerken met hen, ook al zouden er zorgen kunnen zijn bij buitenlandse regelgevers. Er zijn veel terreinen waarin de maatschappijen kunnen samenwerken, waaronder inkoop. Maar we moeten eerst samen de sprong wagen om te kijken wat we kunnen doen, en ik ben slechts de manager van een van de twee bedrijven. Het zijn mijn superieuren die de beslissing moeten nemen, niet ik.” Emirates is eigendom van de regering van Dubai en Etihad is het bezit van de regering van Abu Dabi.

Etihad
Etihad heeft sinds mei 2016 een nieuwe CEO, Peter Baumgartner. Hij is de strategie voor Etihad aan het herbekijken nadat de maatschappij flinke financiële klappen heeft gekregen door verliesgevende investeringen te doen in Air Berlin en Alitalia. Etihad heeft nog niet gereageerd op de uitspraken van Tim Clark over een eventuele samenwerking.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.