AirlinesNieuwsOnderwerp

Lagere winst Delta door orkanen

Door de verschillende orkanen van afgelopen maand is de winst met een tiende gedaald ten opzichte van vorig jaar voor Delta Airlines, zo meldt de luchtvaartmaatschappij.

Impact
Delta Airlines, een samenwerkingspartner van Air France-KLM, is flink getroffen door het natuurgeweld. Vooral orkaan Irma zorgde voor problemen bij de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij omdat de orkaan de stad Atlanta zwaar trof, de thuisbasis van Delta Airlines. Door de orkanen konden 2200 vluchten niet doorgaan. De maatschappij schat de financiële impact op zo’n 120 miljoen dollar, omgerekend ruim 100 miljoen euro. Ondanks de lagere winst stegen de aandelen van Delta, net zoals andere Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen.

Omzet
Ondanks de weersomstandigheden steeg de omzet voor Delta Airlines met vijfenhalf procent naar 11,1 miljard dollar. De nettowinst daalde met ruim tien procent naar 1,1 miljard dollar. Los van de orkanen waren de hogere lonen voor het personeel en de hogere brandstofkosten ten opzichte van vorig jaar ook factoren die meespeelden in de lagere winst. De omzet uit het trans-Atlantische netwerk steeg met 3,4 procent. Delta Airlines ziet in het vierde kwartaal de kosten waarschijnlijk stijgen door de nasleep van de orkanen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close