fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpen

Sint Maarten verwelkomt eerste commerciële vlucht na Irma

Op het door orkaan Irma getroffen eiland Sint Maarten landde gisteren de eerste commerciële vlucht. Eerste minister William Marlin en minister van Toerisme Melissa Arrindel waren erbij om het toestel van Winair welkom te heten, zo meldt website smn-news.

Princess Juliana International Airport
Het vliegveld van Sint Maarten, het Princess Juliana International Airport werd gisteren terug geopend voor commerciële vluchten nadat orkaan Irma het ernstig beschadigde. Om tien voor acht ’s ochtends, lokale tijd, landde het eerste commerciële toestel. Luchtvaartmaatschappij Winair vloog van Saba naar Sint Maarten. Gedurende de dag landden nog vijf vluchten op het vliegveld en werd er een vlucht geannuleerd.

Festiviteiten
Rond de middag werden er feestelijkheden georganiseerd om de vluchten van Delta Airlines, American Airlines en Pawa Airlines te verwelkomen. Live muziek, dames in typische carnavalsoutfits en hapjes en drankjes zorgden voor een feestelijke heropening. De laatste vlucht van de dag was van Pawa Airlines en vloog vanuit Santo Dominigo naar Sint Maarten. Eerste minister William Martin overhandigde de commercieel directeur van Pawa Airlines een plaque met daarop een tekst dat Sint Maarten weer open is. Martin: “We zijn erg blij en dankbaar voor jullie steun, het feit dat jullie vandaag weer aankomen is een teken van vertrouwen in de herstelling van Sint Maarten”.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button