AirlinesNieuwsOnderwerp

Tickets airberlin eind oktober waardeloos

De Duitse luchtvaartmaatschappij airberlin laat op hun website weten alle vluchten te schrappen na 28 oktober. Passagiers die een ticket voor 15 augustus hebben gekocht krijgen geen geld terug.Tickets
Reizigers die een ticket van airberlin hebben gekocht voor 15 augustus, toen het faillissement nog niet was aangevraagd, hebben geen recht op terugbetaling van het ticket. Passagiers die na 15 augustus een ticket kochten hebben daar wel recht op. Ondanks dat airberlin de vluchten na 28 oktober schrapt zijn er nog wel tickets verkrijgbaar via de website. De vluchten met dochtermaatschappij NIKI zullen wel gewoon blijven vliegen. Zij vallen niet onder het faillissement.

Failliet
Airberlin vroeg in augustus faillissement aan, maar door een kapitaalinjectie van de Duitse overheid kon het nog enkele maanden blijven vliegen. Nu valt het doek definitief voor de luchtvaartmaatschappij. Voor de 8600 werknemers wordt er in samenwerking met de vakbondsvertegenwoordiging aan een sociaal plan gewerkt. Easyjet en Lufthansa zijn geïnteresseerd in overname van delen van de failliete luchtvaartmaatschappij. Verwacht wordt dat deze week gesprekken worden gevoerd over de verdeling van de boedel.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.