AirlinesNieuwsOnderwerp

Vernieuwde samenwerking voor Qantas en Emirates

In de vernieuwde samenwerking voor vijf jaar tussen Emirates en Qantas staat dat Emirates minder vaak via Australië naar Nieuw-Zeeland gaat vliegen, zo meldt Reuters.Emirates
Vanaf maart 2018 schrapt Emirates de vluchten van Dubai naar Auckland via Melbourne en Brisbane. De luchtvaartmaatschappij uit Dubai gaat zich daarvoor in de plaats richten op directe vluchten van Dubai naar Auckland. Ook willen ze kijken of er mogelijkheden zijn om nieuwe rechtstreekse vluchten naar Nieuw-Zeeland te ontwikkelen. De huidige vlucht van Dubai naar Christchurch via Sydney wordt nog wel bevlogen met een Airbus A380.

Qantas
Qantas, de Australische luchtvaartmaatschappij, gaat het aantal vluchten naar Nieuw-Zeeland verhogen. Wekelijks worden er zeven extra retourvluchten gevlogen van Melbourne naar Auckland en nog twee extra retourvluchten van Brisbane naar Auckland. Ook al gaat Qantas op sommige vluchten een Airbus A330 inzetten in plaats van een Boeing 737, het aantal beschikbare plaatsen op de vluchten tussen Australië naar Nieuw-Zeeland zal afnemen met 3,7 procent.

Londen
Qantas kondigde al eerder aan dat het vanaf maart 2018 niet meer via Dubai naar Londen gaat vliegen, maar via Siangapore. Wel blijven beide luchtvaartmaatschappijen samenwerken op die route door middel van codesharing.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.