NL nieuwsOnderwerpVliegvelden

Vliegbasis Eindhoven krijgt zonnepark

Vliegbasis Eindhoven gaat een zonnepark aanleggen met 8000 zonnepanelen. Omwonenden van het vliegveld kunnen zich inschrijven en hiermee hun huishouden van groene stroom voorzien, zo meldt het Eindhovens Dagblad.Groen gebaar
Vliegbasis Eindhoven, de gemeente Eindhoven en nieuwe Coöperatie Zonnepark Welschap tekenden afgelopen dinsdag de samenwerkingsovereenkomst voor het aanleggen van 2,5 hectare aan zonnepanelen. In totaal kunnen duizend deelnemers zich inschrijven voor deze vorm van groene stroom. Een deel van deze panelen komt te liggen op de oude baan voor zweefvliegtuigen. De vliegbasis wil zo een groen gebaar maken naar de omwonenden. Door zich nu in te schrijven hoeven ze naar schatting de komende vijftien jaar lagere kosten voor energie te betalen.

Groningen Airport Eelde
Vliegbasis Eindhoven is niet het eerste vliegveld in Nederland dat een zonnepark aanlegt op hun terrein. Vliegbasis Groningen Airport Eelde kwam enkele weken geleden ook met soortgelijk nieuws naar buiten dat er een zonnepark van twintig hectare op de luchthaven aangelegd wordt.

Tags

Gerelateerde artikelen

Roel Diender

Redacteur. Roel is afgestudeerd in Antwerpen als journalist. Terug in Nederland kwam hij bij Up terecht en dompelt zich sindsdien onder in de wereld van vliegtuigen, luchthavens en alles wat met deze dynamische sector te maken heeft.