NieuwsOnderwerpVliegvelden

Volume vrachtverwerking Heathrow Airport blijft groeien

Het volume van vracht wat op Heathrow Airport wordt vervoert stijgt in september met 11,5 procent, zo meldt de website aircargoweek. In totaal werd er 140.643 ton aan vracht in september vanaf de luchthaven vervoert.

Blijvende groei
Het is de veertiende maand op rij dat het volume van vracht groeit op Heathrow. In de eerste negen maanden van dit jaar groeide het met 10,5 procent. In de afgelopen twaalf maanden groeide het volume met 9,2 procent naar 1,66 miljoen ton. British Airways en American Airlines zagen de grootste groei, de Verenigde Staten ziet het vrachtvervoer het hardst stijgen. India, de Verenigde Arabische Emiraten, China en Rusland volgen in die volgorde in groei.

Uitbreiding
John Holland-Kaye, CEO van Heathrow Airport is blij met de ontwikkelingen: “september is wederom een fantastische maand voor Heathrow. De passagiers- en vrachtvolumes hebben nieuwe hoogten bereikt. We zijn blij dat de Civil Aviation Authority (Burgerluchtvaart autoriteit) de vooruitgang die wij en onze luchtvaartmaatschappijen hebben gemaakt om de expansie van Heathrow Airport betaalbaar te maken ook ziet. Op deze manier kunnen we de kosten van het vliegveld dicht bij de huidige maten houden.”

De Britse staatssecretaris van Transport, Chris Grayling, bevestigd dat de nieuwe plannen om Heathrow Airport uit te breiden in de pijpleiding zitten. De Britse regering zal in de eerste helft van 2018 het vliegveld toestemming geven om verder uit te breiden.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close