Naast het nieuwsNieuwsOverig nieuwsProfessional

Aanpassingen Brussels Airport voor Airbus A380

Brussels Airport investeert 52 miljoen euro in aanpassingen aan pier B. De aanpassingen zullen ruimte bieden aan het grootste passagiersvliegtuig ter wereld, de Airbus A380, zo meldt de luchthaven.

Aanpassingen
De 24 bruggen die sinds 1992 de B-pier met de vliegtuigen verbinden zullen geleidelijk vervangen worden voor moderne bruggen. Ze worden uitgerust met airco en grote ramen, ook worden er extra stoelen geplaatst in de gates voor de passagiers. Twee derde van de nieuwe bruggen zullen een dubbele brug worden om het in- en uitstappen van de passagiers te versnellen. Aan de deuren 31 en 33 van Pier B wordt een driedubbele instapbrug geïnstalleerd.

Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport legt uit: “deze belangrijke investering in nieuwe state-of-the-art instapbruggen past perfect in de strategie van Brussels Airport om het comfort van onze klanten, passagiers en luchtvaartmaatschappijen en de operationele efficiëntie te verbeteren”.

Airbus A380
Met deze bruggen zal het vliegveld in de toekomst klaar zijn om luchtvaartmaatschappijen te ontvangen die met een Airbus A380 vliegen. Voordat het zover is zullen de bruggen dienst doen als dubbele instapbrug voor andere toestellen zoals een Airbus A330, een A350 en aan Boeing 777’s en 787’s. De werkzaamheden aan de driedubbele instapbruggen zijn deze week van start gegaan. De overige 22 instapbruggen worden eind 2018 vervangen.

Tags

Gerelateerde artikelen