fbpx
BestellingenNieuwsOnderwerpenProfessionalVliegtuigen

Emirates-topman: nog geen besluit over extra A380’s

Emirates neemt mogelijk extra A380’s af bij Airbus, maar heeft hierover nog geen besluit genomen. Topman Tim Clark zei in een interview met Reuters dat de maatschappij overweegt om extra toestellen te bestellen. Hiermee zouden verouderde Superjumbo’s kunnen worden vervangen.

Order
De topman gaf geen details over de omvang van een mogelijke order. Ook vertelde hij niet op welke termijn een knoop wordt doorgehakt. Clark liet wel doorschemeren dat hij er niet zeker van is of er een beslissing wordt genomen voor de Dubai Airshow die volgende maand plaatsvindt. “Ik wil niet op de Dubai Airshow focussen,” aldus Clark.

A380-programma
Airbus zit in de maag met de A380. Er zijn geen nieuwe klanten meer te vinden voor de Superjumbo. Ook voor de vernieuwde versie, de A380plus, is amper interesse. Emirates, de grootste gebruiker van de A380 wordt gezien als de maatschappij die het A380-programma kan laten voortbestaan. Maar de maatschappij liet eerder op haar beurt weten zekerheid te willen hebben over de toekomstbestendigheid van de A380. Ook het overvolle Dubai is voor Emirates een probleem.

250 tot 300
Emirates heeft daarnaast een ander project. De maatschappij zoekt naar een toesteltype dat de markt voor 250 tot 300 passagiers per vlucht kan accommoderen. Emirates liet al een blik werpen op de Boeing 787 en de Airbus A350, maar vorige week werden de plannen van tafel geveegd. Emirates heeft al eerder, in 2014 een bestelling voor zeventig A350’s geschrapt.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button