NieuwsOnderwerp

Hacker steelt bestanden JSF

In Australië heeft een hacker vorig jaar 30 gigabyte aan data gestolen over het gevechtsvliegtuig de Joint Strike Fighter, zo vertelde minister Christopher Pyne tegen de Australische nieuwszender ABC.Computernetwerk
De 30 gigabyte aan data bevatten plannen voor de Joint Strike Fighter en het P-8 Poseidon verkenningsvliegtuig. De hacker kon deze informatie stelen door in te breken in het computernetwerk van een leverancier van het leger. ”Gelukkig zijn de bestanden die zijn meegenomen, commerciële bestanden en niet militaire data. Het is geen uiterst geheime informatie”, aldus minister Pyne.

Informatie
De gestolen data blijkt tijdens de presentatie te bestaan uit technische informatie over slimme bommen, de JSF, enkele schepen van de marine en het Poseidon-toestel. Er zou geen sprake zijn van gevaar voor de nationale veiligheid, aldus Pyne. De minister kon niet vertellen wie er achter de cyberaanval zit. Volgens de Australische veiligheidsdienst ASD was de werkwijze “methodisch, langzaam en weldoordacht”. Het zou een staat kunnen zijn, maar ook verschillende daders. De hacker zat vijf maanden in het netwerk van de leverancier van het leger.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.

Gerelateerde artikelen