AirlinesFrequente reizigerKLMNieuwsNL nieuwsOnderwerpSchiphol Airport

Jet Airways verbindt Bangalore met Schiphol

Het Indiase Jet Airways vliegt vanaf 29 oktober dagelijks tussen de Zuid-Indiase stad Bangalore en Amsterdam. Die uitbreiding betekent eveneens een nauwere samenwerking tussen Delta, Air France – KLM en Jet.

Vierde
De nieuwe route is de vierde bestemming die de maatschappij vanaf Schiphol aanvliegt. Tot op heden verbond de airline Amsterdam met Delhi, Mumbai en het Canadese Toronto. Hoewel KLM ook op die routes vliegt, zullen op de routes tussen Amsterdam en Bangalore alleen Airbus 330-toestellen van Jet vliegen, weliswaar als codeshare van KLM. Net als Delhi en Mumbai is de Zuid-Indiase stad een hub van Jet. Na aankomst uit Schiphol kunnen passagiers er overstappen op 9 binnenlandse vluchten, eveneeens codeshares van KLM. Volgens Gaurang Shetty, algemeen directeur marketing bij Jet Airways, sluit de nieuwe vlucht in beide steden qua timing goed aan op andere vluchten.

Partners
Bij de presentatie van nieuwe route, die vandaag in het Amstel Hotel plaatsvond, stond de samenwerking tussen de Indiase maatschappij en KLM centraal. Die begon in 1996, toen Jet-cabinepersoneel meevloog op KLM-vluchten om Indiase passagiers in hun moedertaal te assisteren. Ook konden passagiers vanaf dat jaar punten van KLM- en Jet Airways-vluchten crediteren bij zowel Flyingblue als Jetprivilige, het loyaliteitsprogramma van Jet. In 2013 volgden de eerste codeshares.

Joint venture?
“We kunnen niets uitsluiten,” aldus Harm Kreulen, directeur KLM Nederland tegen Up. “We hebben hoge verwachtingen van deze nieuwe route en hopen op succes. We hebben nog geen concrete plannen, maar hier blijft het niet bij.” Ook Shetty gebruikt een datend koppel als metafoor voor de twee maatschappijen: “We willen de samenwerking eerst uitdiepen en we zien wel wat de toekomst brengt.” Ook voor wat betreft toekomstige vluchten tussen India en de VS is het volgens hem koffiedik kijken: “We hebben geen concrete plannen, maar het zou kunnen.”

Ontdek het zuiden
Sinds India het in 2015 ook voor Nederlands mogelijk maakte online een visum voor het land aan te vragen, steeg het aantal Nederlandse bezoekers met 25 procent. En hoewel Bangalore voornamelijk bekend staat als IT-hub en om haar farmaceutische industrie, is er voor reizigers veel te ontdekken. Kerala, de geboorteplaats van Ayurveda, ligt om de hoek, net als tempels, theeplantages en kilometers aan tropische stranden.

Jet Airways
Jet Airways bestaat 24 jaar en inmiddels vliegt met 113 toestellen, waaronder de Boeing 777 en Airbus 330, op 64 bestemmingen. Het heeft meer dan 100 airline partners en voert dagelijks 649 vluchten uit.

Tags

Daan Vermeer

Redacteur / fotograaf. Daan vliegt sinds 2008, met camera, naar alle uithoeken van de wereld om daar reisreportages te maken. Zijn werk kom je behalve op Up in the Sky onder andere tegen in National Geographic Traveler, het FD en Zin.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close