AirlinesNieuwsOnderwerp

Lufthansa koopt groot gedeelte airberlin

Grote delen van de failliete Duitse luchtvaartmaatschappij airberlin worden door branchegenoot Lufthansa overgekocht. Zo laat Lufthansa topman Carsten Spohr weten aan de Rheinische Post. Vanmiddag worden de handtekeningen gezet.

Verkoop
Lufthansa zal 81 vliegtuigen overkopen van airberlin en ook 3000 werknemers. De totale kosten zullen 1,5 miljard euro bedragen. De vliegtuigen zullen hoogstwaarschijnlijk gebruikt worden om de dochter luchtvaartmaatschappij Eurowings uit te breiden. Het failliete airberlin heeft goede hoop dat 80 procent van de werknemers snel een andere baan zal vinden bij andere luchtvaartmaatschappijen.

Lufthansa
Lufthansa topman Sphor geeft aan de passagiers die de dupe geworden zijn van het faillissement van airberlin tegen een eerlijke vergoeding alsnog naar hun bestemmingen te brengen “in hoeverre de capaciteit zich daarvoor leent”. Vanaf 28 oktober vliegt airberlin niet meer met eigen vluchtnummers. Reizigers die voor 15 augustus hun ticket hebben gekocht krijgen geen geld terug. Passagiers die na die datum een ticket hebben geboekt krijgen wel een vergoeding.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button