Frequente reizigerNieuwsNL nieuwsOnderwerpSchipholZakelijke Reiziger

Schiphol treft voorbereidingen voor drukke herfstvakantie

Luchthaven Schiphol wacht een drukke oktobermaand. Tijdens de herfstvakantie worden drie miljoen passagiers verwacht, dat zijn er 6 procent meer dan tijdens de herfstvakantie van vorig jaar. Om de drukte in goede banen te leiden worden extra maatregelen genomen.Securitylanes
Schiphol zet extra medewerkers in, net zoals tijdens de andere vakantieperiodes. De doorgangen bij de security zijn extra bezet en er zullen meer tegelijkertijd open zijn. Een woordvoerder van Schiphol meldt desgevraagd aan Up in the Sky dat niet standaard alle securitylanes de ‘hele dag’ open zijn, zoals in de afgelopen zomer. “Dit wordt bepaald afhankelijk van de drukte op het moment.” Volgens de woordvoerder zullen er tijdens de herfstvakantie wel meer lanes open zijn dan ooit, buiten de zomerperiode het geval was.

Ook zijn er teams die flexibel ingezet kunnen worden op plaatsen waar dat nodig is. Daarnaast zijn er extra medewerkers voor het wegwijs maken van passagiers.

Small Bags Only
Tijdens de herfstvakantie wordt er ook gebruik gemaakt van de Small Bags Only-doorgangen. Hier kunnen alleen passagiers met kleine bagage, oftewel maximaal één stuk handbagage niet zijnde een trolley, gebruik van maken. Door deze doorgangen kunnen in dezelfde tijd 15 tot 20 procent meer reizigers passeren.

Ook kantoorpersoneel moet tijdens de piekuren aan de slag. Zij worden aangevuld door een team van vrijwilligers die op drukke momenten ingezet kunnen worden. Onder andere oud-medewerkers van de luchthaven helpen mee.

Topdrukte
In de oktobermaand wordt op drie dagen topdrukte verwacht. Dit blijkt uit de piekurenkalender van Schiphol. De meeste reizigers vertrekken op vrijdag 20 oktober en zondag 22 oktober. Vrijdag 27 oktober is de drukste dag bij aankomst. De meeste passagiers reizen naar Barcelona, Londen, Malaga, Milaan en Antalya.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.