AirlinesOnderwerp

Sepang Aircraft Engineering in volledig bezit Airbus

Sinds 2011 is Sepang Aircraft Engineering (SAE) al gedeeltelijk onderdeel van Airbus maar sinds deze week is het onderhoudsbedrijf volledig in handen van de Franse vliegtuigfabrikant, aldus de Wall Street Journal.Onderhoud
Voorheen was SAE voor 40 procent in handen van Airbus, maar is nu volledig eigendom van het Franse bedrijf. Met deze actie wil Airbus de positie van het bedrijf in Azië verstevigen. SAE is gevestigd in Kuala Lumpur in Maleisië. Diensthoofd Laurent Martinez van Airbus zegt: “sinds de oprichting in 2007 heeft SAE een sterke reputatie opgebouwd in de onderhoudsmarkt voor betrouwbare service en het op tijd afhandelen van zaken. Onze ambitie is dat SAE leider wordt van het onderhoudslandschap in de regio en dat het een innovatief vlaggenschip voor Airbus wordt”.

Tweede hangar
Afgelopen september opende SAE nog een tweede hanger om aan de stijgende vraag naar onderhoudswerkzaamheden te voldoen. Het onderhoudsbedrijf heeft nu een oppervlakte van 50.000 vierkante meter. De eerste hangar biedt ruimte aan zes narrowbody toestellen of twee widebody toestellen. De nieuwe hangar biedt te allen tijde ruimte aan twee Airbus A320 toestellen voor groot onderhoud.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.