fbpx
OnderwerpenProfessionalVliegtuigen

Airbus CEO vreest hoge boete voor corruptie

Airbus hangt mogelijk een hoge boete boven het hoofd als het bedrijf schuldig wordt bevonden aan corruptie. Die vrees spreekt hoogste baas Tom Enders uit, meldt Reuters.

Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk begonnen in 2016 een onderzoek nadat duidelijk werd dat tussenpersonen van Airbus mogelijk fraude gepleegd hadden bij onderhandelingen met luchtvaartmaatschappijen.

Geen alternatief
Enders ziet de uitkomst van dat onderzoek nog niet met vertrouwen tegemoet. “Ik kan de uitkomst niet voorspellen, maar het is niet ondenkbaar dat de boete hoog is”, zegt hij. Een eventueel boete zal Airbus moeten slikken, stelt Enders. “Dit weegt op het bedrijf, maar we hebben geen alternatief.”

Oostenrijk
Naast het onderzoek in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk doet ook Oostenrijk onderzoek naar een Airbus-deal. De Oostenrijkers vermoeden dat bij de aankoop van een aantal Eurofighters fraude gepleegd is. Enders was bij die aankoop CEO van de defensiepoot van Airbus en is zelf onderwerp van het onderzoek.

Eigen onderzoek
De vliegtuigbouwer voert zelf ook een onderzoek uit en hoopt daarmee een deal te kunnen afsluiten met de Britse onderzoekers. Dit zou kunnen leiden tot een lagere boete.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button