AirlinesFinancieelOnderwerpProfessional

Delta-ceo: belangen in airlines kost ons 2 miljard

Delta Air Lines heeft de afgelopen vijf jaar ongeveer 2 miljard geinvesteerd in belangen met andere airlines. Dat zei CEO Ed Bastian afgelopen week tijdens de bekendmaking van de kwartaalcijfers.

De maatschappij uit Atlanta nam de laatste jaren belangen in Virgin Atlantic, AeroMexico, GOL, China Eastern. Het recentste wapenfeit is een aandeel van 10 procent in Air France-KLM. “We zijn nu één van hun grootste aandeelhouders”, aldus Bastian.

Beste merken
Door aandelen in de luchtvaartmaatschappijen te nemen, heeft Delta volgens de CEO een franchise gebouwd “met een aantal van de beste merken van over de wereld”. Delta heeft op bijna ieder continent wel een samenwerking met een maatschappij. Met name in Europa is de maatschappij goed vertegenwoordigt.

Joint-venture
Samen met Air France-KLM en Alitalia heeft Delta een trans-atlantische joint-venture tussen de Verenigde Staten en Europa. Die samenwerking leverde in het derde kwartaal voor het eerst in drie jaar weer winst op.

Hoge vraag
De winst kwam volgens Delta vooral tot stand door een sterke vraag vanuit de toerisme-industrie en een hogere vraag naar zakenreizen. “We verwachten dat de omzet verder zal toenemen, omdat het vierde kwartaal een goed kwartaal is voor zakenreizen”, aldus Bastian.

Samenwerkingen
Naast de joint-venture met de Europese maatschappijen heeft Delta ook een samenwerking met Korean Air en, via Air France-KLM, met China Southern Airlines. In Zuid-Amerika zijn er partnerships met AeroMexico en GOL.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close