fbpx
AirlinesFinancieelOnderwerpenProfessional

Delta-ceo: belangen in airlines kost ons 2 miljard

Delta Air Lines heeft de afgelopen vijf jaar ongeveer 2 miljard geinvesteerd in belangen met andere airlines. Dat zei CEO Ed Bastian afgelopen week tijdens de bekendmaking van de kwartaalcijfers.

De maatschappij uit Atlanta nam de laatste jaren belangen in Virgin Atlantic, AeroMexico, GOL, China Eastern. Het recentste wapenfeit is een aandeel van 10 procent in Air France-KLM. “We zijn nu één van hun grootste aandeelhouders”, aldus Bastian.

Beste merken
Door aandelen in de luchtvaartmaatschappijen te nemen, heeft Delta volgens de CEO een franchise gebouwd “met een aantal van de beste merken van over de wereld”. Delta heeft op bijna ieder continent wel een samenwerking met een maatschappij. Met name in Europa is de maatschappij goed vertegenwoordigt.

Joint-venture
Samen met Air France-KLM en Alitalia heeft Delta een trans-atlantische joint-venture tussen de Verenigde Staten en Europa. Die samenwerking leverde in het derde kwartaal voor het eerst in drie jaar weer winst op.

Hoge vraag
De winst kwam volgens Delta vooral tot stand door een sterke vraag vanuit de toerisme-industrie en een hogere vraag naar zakenreizen. “We verwachten dat de omzet verder zal toenemen, omdat het vierde kwartaal een goed kwartaal is voor zakenreizen”, aldus Bastian.

Samenwerkingen
Naast de joint-venture met de Europese maatschappijen heeft Delta ook een samenwerking met Korean Air en, via Air France-KLM, met China Southern Airlines. In Zuid-Amerika zijn er partnerships met AeroMexico en GOL.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button