AirlinesIndustrieOnderwerpProfessional

FAA beveelt extra controles A380’s na incident Air France

Vijf luchtvaartmaatschappijen die hun A380’s laten aandrijven door motoren van Engine Alliance, moeten de motoren vaker controleren. Dit staat in een airworthiness directive van de Amerikaanse Federal Aviation Authority.De FAA vaardigde de maatregel uit nadat een motor van een A380 van Air France uitviel midden in een vlucht. Na onderzoek blijkt dat een fanblade van de GP7200 losgekomen te zijn.

Schade
Maatschappijen die de bewuste motor van Engine Alliance gebruiken, moeten hun motoren visueel controleren op schade. Bij schade moeten de fanblades verwijderd worden. De inspectie hoeft maar één keer te gebeuren.

Meerderheid
Het grootste deel van de A380’s die nu vliegen worden aangedreven door krachtbronnen van Engine Alliance, een samenwerkingsverband tussen General Electric en Pratt & Whitney. De motoren van

Maatschappijen
De opdracht van de FAA heeft gevolgen voor vijf carriers. Onder de 98 toestellen van Emirates hangen GP7200’s. Ook Air France (10 stuks), Korean Airways (10 stuks), Etihad Airways (10) en Qatar Airways (8) vliegen met de bewuste motoren. In totaal gaat het om 136 A380’s. Airbus leverde tot nu toe 216 Superjumbo’s af.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.