IncidentenOnderwerp

Fatale crash Spaanse Eurofighter na luchtdefilé

Een Eurofighter Typhoon van de Spaanse luchtmacht is donderdagmiddag neergestort vlakbij de vliegbasis Albacete-los Llanos. De piloot is hierbij om het leven gekomen. Dit heeft de Spaanse luchtmacht bekend gemaakt.Het toestel was afkomstig van de vliegbasis Albacete en had met drie andere Typhoons deelgenomen aan het jaarlijkse luchtdefilé boven Madrid. 12 Oktober is een nationale feestdag in Spanje (Fiesta Nacional de España) en een luchtparade is een vast onderdeel van de festiviteiten.

Onderzoek
Bij de terugkeer naar de thuisbasis is de Typhoon gecrasht. De piloot heeft helaas zijn toestel niet met de schietstoel kunnen verlaten. Over de oorzaak van de crash is nog niets bekend, de Spaanse luchtmacht stelt hiernaar een onderzoek in.

Andere incidenten
De afgelopen tijd vonden er twee andere ongevallen plaats met een Eurofighter Typhoon. Een Italiaanse Typhoon crashte tijdens een vliegdemonstratie in zee en een Saudische Typhoon stortte neer tijdens een gevechtsmissie boven Jemen.

Tags

Gerelateerde artikelen

Leonard van den Broek

Redacteur / fotograaf. Leonard groeide op in Eindhoven, waar zijn interesse voor de luchtvaart werd gewekt door het vliegverkeer rond 'Welschap'. De afgelopen jaren bezocht Leonard talloze vliegbases in binnen- en buitenland.