AirlinesFrequente reizigerNieuwsOnderwerp

Insel mag weer vliegen met MD-80

Luchtvaartmaatschappij Insel Air beschikt sinds donderdag weer over één van haar straalvliegtuigen. De MD-80 met registratie PJ-MDI is door de luchtvaartautoriteit op Aruba weer vrijgegeven, nadat het maandenlang aan de grond stond. Woensdag werd de laatste testvlucht succesvol uitgevoerd.Sinds het begin van dit jaar staan de toestellen aan de grond omdat de luchtvaartautoriteit twijfelde aan de luchtwaardigheid en het onderhoud van de vliegtuigen.

Vloot
Insel verkeerde afgelopen jaar in financiële problemen en moest afslanken om weer winstgevend te worden. Door het wegvallen van de MD-80 vloot was de maatschappij genoodzaakt gebruik te maken van enkel de Fokker 50’s op Curaçao. Met een kleinere vloot werden diverse routes tussen de ABC-eilanden opgeheven. De maatschappij kon alleen vliegen volgens het ‘basis-scenario’.

Basis-plus scenario
Insel beschikt over in totaal drie Fokker 50’s, drie Fokker 70’s en vier MD-80’s. Hiervan zijn twee Fokker 50’s en nu de eerste MD-80 operationeel. Insel laat in een verklaring weten het ‘basis-plus scenario’ uit te voeren, wat betekent dat er langzamerhand vluchten uit het oude schema worden toegevoegd aan het netwerk.

Orde op zaken
In augustus werd Insel door de rechter in Willemstad surseance van betaling verleend. De maatschappij krijgt tot augustus 2018 de tijd om orde op zaken te stellen. Het management van Insel verwacht in 2018 weer winstgevend te kunnen zijn.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.