fbpx
AirlinesFinancieelKLMNL NieuwsOnderwerpenProfessional

KLM Cargo bekijkt joint-venture met China Southern

KLM Cargo en de vrachtdivisie van China Southern gaan nauwer samenwerken. Beide partijen tekenden donderdag in Guangzhou een intentieovereenkomst om de samenwerking verder uit te breiden, waarbij een joint-venture een mogelijke uitkomst is.

Over vier jaar willen beide maatschappijen elkaars positie versterkt hebben. Om dat te doen moeten de vrachtnetwerken van de carriers gecombineerd worden, zodat er hoogfrequente services geboden kunnen worden via de hubs in Guangzhou, Peking, Parijs en Amsterdam. Door de combinatie moeten beide maatschappijen ook makkelijk toegang krijgen tot elkaars vrachtcapaciteit.

Capaciteit delen
Ook wordt onderzocht of er capaciteit gedeeld kan worden. KLM Cargo voert vooral vluchten uit naar Afrika en op trans-Atlantische routes. China Southern richt zich op vervoer in China en Zuidoost-Azië.

Verwachtingen
De nieuwe overeenkomst leidt tot een nieuwe stap in de samenwerking. “We verwachten dat hier concrete resultaten uit komen”, stelt Zhao Fengsheng, Senior Vice President van China Southern Cargo. De nieuwe samenwerking is goed nieuws voor klanten, stelt Marcel de Nooijer, EVP KLM Cargo. “We willen constant meer waarde voor onze klanten creëren. We zijn heel blij dat we de samenwerking met China Southern Cargo kunnen uitbreiden.”

Vloot
China Southern Cargo vliegt met veertuen vrachtvliegtuigen. KLM heeft drie fullfreighters tot haar beschikking en vervoert veel vracht in de belly van passagierstoestellen of in Boeing 747-combi’s.

Up breidt haar webshop verder uit!

Naast nieuws- en achtergrondartikelen heeft Up ook een leuk aanbod van allerlei luchtvaartgerelateerde producten. Bekijk alles in de webshop.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button