fbpx
OnderwerpenProfessionalRuimtevaart

Virgin’s SpaceShip moet nog in 2017 de ruimte in

Virgin Galactic wil nog dit jaar het eigen SpaceShip VSS Unity in de ruimte brengen. Het bedrijf wil uiteindelijk ruimtereizen mogelijk maken.

Het bedrijf van Richard Branson ontwikkelt al sinds 2004 een eigen ruimteschip. Het eerste ruimteschip, SpaceShip One, stortte in 2014 neer bij een testvlucht. Ondanks het ongeluk ging de ontwikkeling door, waarna het SpaceShip in 2016 weer een nieuwe vlucht maakte.

Eind 2017
De eerste vlucht naar de ruimte moet nog in 2017 plaatsvinden. “We hopen aan het einde van het jaar in de ruimte te zijn”, aldus Mike Moses, president van Virgin Galactic. Het bedrijf heeft nu één SpaceShip, waarbij er nog twee gebouwd worden. Die toestellen zijn volgens Moses binnen één tot anderhalf jaar klaar.

Mach 0.9
Voor het eerste toestel de ruimte in kan, worden eerst nog testvluchten gemaakt. Bij die vluchten wordt het toestel naar een hoogte van 50.000 ft (15 kilometer) gebracht en daar losgelaten. “Als we loskomen, duiken we om snelheid te maken en nog sneller te kunnen. Dan kunnen we tot Mach 0.9 (1073 kilometer, red) komen zonder de raketmotor aan te zetten”, legt Moses uit.

Positief
De testvluchten hebben tot nu toe positieve resultaten opgeleverd. “Onze testvluchten zijn verbazingwekkend succesvol tot nu toe. Alles loopt op schema”, zegt Moses.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button