fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsOnderwerpenProfessional

Alitalia krijgt extra noodlening in afwachting van kopers

Het Italiaanse kabinet heeft de noodlening voor Alitalia uitgebreid. Hierdoor kan de maatschappij vluchten voor de komende maanden veiligstellen, in afwachting van kopers. De regering pompt 300 miljoen euro extra in de nationale vlieger.

Lening
Alitalia staat sinds april onder curatele bij de Italiaanse regering. De maatschappij is niet langer in staat zelfstandig te opereren en staat financieel aan de grond. De regering kwam in het voorjaar met een lening van 600 miljoen euro over de brug om de activiteiten zeker zes maanden veilig te stellen.

Bod
Het kabinet van premier Paolo Gentiloni geeft bieders langer de tijd om te bieden. Geïnteresseerde partijen kunnen tot 30 april 2018 een bod uitbrengen op het bedrijf. In eerste instantie was de deadline 16 oktober.

Lufthansa
Volgens Duitse media is de kans groot dat Lufthansa Group een bod uitbrengt. Het lijkt erop dat de maatschappij niet als geheel wordt verkocht. “We zullen Alitalia niet kopen”, zei CEO Carsten Spohr nog in juni. De topman vindt een overname van de maatschappij in zijn huidige vorm niet realistisch. Ryanair besloot vorige maand niet langer mee te dingen.

Terugbetaling
De regering heeft ook de deadline voor terugbetaling van de lening vooruitgeschoven. In plaats van november dit jaar hoeft de maatschappij pas op 30 september 2018 het geleende bedrag terug te betalen.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button